Takaisinkutsu 17–067

VÄLITTÖMÄSTI JULKAISTAVA

Julkaisupäivä: 11. tammikuuta 2017 

Julkaisunumero: 17–067

TAKAISINKUTSUN YHTEENVETO

TUOTTEEN NIMI:

Bad Boy -hyötymaastoajoneuvot

VAARAN AIHEUTTAJA:

Hyötykäyttöön tarkoitetuissa maastoajoneuvoissa ei ole turvavöitä, mikä aiheuttaa vakavan loukkaantumis- tai kuolemanvaaran kuljettajalle ja matkustajille, jos ajoneuvo joutuu onnettomuuteen.

KORJAAVA TOIMENPIDE:

Korjaus

KULUTTAJA-ASIAKKAIDEN YHTEYDENOTOT:

Textron Specialized Vehicles antaa lisätietoja puhelimitse numerossa 855 738 3711 maanantaista perjantaihin kello 8.00–17.00 Pohjois-Amerikan itäisen aikavyöhykkeen (Eastern Time) aikaa sekä verkossa osoitteessa www.badboyoffroad.com ja valitsemalla ”Takaisinkutsun tiedot”.

WASHINGTON, D.C. – Yhdysvaltain kuluttajatuotteiden turvallisuudesta vastaava viranomainen Consumer Product Safety Commission (CPSC) ja Textron Specialized Vehicles, Inc. ilmoittavat 1 100 Bad Boy -hyötymaastoajoneuvojen takaisinkutsusta. Ajoneuvojen kaatumisen seurauksena 14-vuotias poika kuoli Toombs Countyssa Georgian osavaltiossa 2014 ja erillisessä kaatumistapauksessa aikuinen miespuolinen kuljettaja loukkasi vakavasti jalkansa.

Ajoneuvoissa ei ole turvavöitä, mikä aiheuttaa vakavan loukkaantumis- tai kuolemanvaaran kuljettajalle ja matkustajille, jos ajoneuvo joutuu onnettomuuteen.

Tämä takaisinkutsu koskee Bad Boy XTO- ja Bone Collector XTO -mallisia hyötykäyttöön tarkoitettuja maastoajoneuvoja, joiden valmistaja on Textron Specialized Vehicles. Takaisinkutsutut nelipyöräiset ajoneuvot ovat akkukäyttöisiä, ja niissä on penkkimallinen istuin kuljettajalle ja yhdelle matkustajalle ja kaksipaikkainen taaksepäin suunnattu penkki-istuin takana.

Ajoneuvoja on myyty seuraavan värisinä: maastokuvio, musta, valkoinen, forest green, flame red ja patriot blue. Tuotemerkin ja mallin nimi on painettu sivu- ja etupaneeleihin. Takaisinkutsuttujen ajoneuvojen sarjanumerot ovat 8000020–8004934. Sarjanumero näkyy rattiin liitetyssä ohjaustangossa.

Takaisinkutsuttuja hyötyajoneuvoja myytiin Bad Boy -jälleenmyyjillä kaikkialla Yhdsyvalloissa 2010.11.–2013.6. keskimäärin hintaan 13 200–14 200 $, ja ne ovat Yhdysvalloissa valmistettuja.

Asiakkaiden on lopetettava välittömästi takaisinkutsuttujen ajoneuvojen käyttö ja otettava yhteyttä Textron Specialized Vehicles -yhtiöön tai valtuutettuun jälleenmyyjään maksutonta turvavöiden asennusta varten. Textron Specialized Vehicles ottaa suoraan yhteyttä kaikkiin tunnettuihin tuotteen ostajiin.

Ota yhteyttä Textron Specialized Vehicles -yhtiöön puhelimitse numerossa 855 738 3711 maanantaista perjantaihin kello 8.00–17.00 Pohjois-Amerikan itäisen aikavyöhykkeen (Eastern Time) aikaa tai verkossa osoitteessa www.badboyoffroad.com ja valitsemalla ”Takaisinkutsun tiedot”.

 

Yhtiö toteutti tämän takaisinkutsun vapaaehtoisesti CPSC:n nopeutetun takaisinkutsuprosessin mukaisesti. Nopeutetut takaisinkutsuprosessit toteutetaan CPSC:n kanssa toimimaan sitoutuneiden yhtiöiden aloitteesta, jotta takaisinkutsusta voidaan ilmoittaa nopeasti ja kuluttajia suojella korjaavin toimenpitein.